tisdag 2 februari 2010

Blåbärs- & vaniljscones

I brist på annat intressant att skriva om så kommer det ett smaskigt recept här lagom till fikat :) Tacka kusin Linda för det ;)

Blåbärs- & vaniljscones

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
1 krm salt
75 g smör
2 dl vaniljyoghurt
(eller 2dl yoghurt naturell
/mjölk + 1-2 tsk vaniljsocker)
1 dl djupfrysta blåbär
Att doppa i:
½ dl störsocker ’

1. Sätt ugnen på 225º.
Blanda alla torra ingredienser väl.
Skär smöret i kuber & finfördela det
i mjölblandningen.
2. Rör ner vaniljyoghurt & arbeta
hastigt ihop till en deg.
Blanda i de frysta blåbären.
Häll upp strösocker på ett fat.
Ta med hjälp av 2 skedar ut 8 klickar
som doppas i socker vartefter & lägg dem
därefter på bakpappersklädd plåt.
3. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter
eller tills de fått fin färg.
4. Servera med philadelphiaost & en kopp the.

Trevlig fika!

1 kommentar:

Emma sa...

mums! måste jag prova!!